Најновије

НИЈЕ ЈОШ ГОТОВО: Кокановић најављује блокаде широм Србије!

Златко Кокановић, председник удружења "Не дамо Јадар", тренутно се, са осталим демонстрантима и активистима, налази испред ПУ 29. новембар где се налазе ухапшени активисти. За Н1 каже да је полиција пробила све законске рокове задржавања и да ће, ако одреде притвор, позвати ширу јавност да се придружи даљим демонстрацијама.
Кокановић

Кокановић

„Претпостављамо да је у току саслушање, пошто адвокат који их заступа, се не јавља. Највероватније је у току саслушање, али колико ће трајати, не знамо. Пробили су законско време задржавања, које је негде око 4х, после тога следи притвор. Њима су одредили саслушање по убрзаном поступку, а то се само дешава када је оштећена страна странац, да се искористи, да не оде из земље“, рекао је Кокановић за Н1.

Како је рекао, ако се притвор одреди, позваће ширу јавност да се прикључи даљим демонстрацијама, а време и локација ће накнадно бити објављени.

„Не можемо открити даље кораке у блокади – организатори у другим крајевима су почели да се јављају, где су били протести већ, да траже дозволу да свако на својој територији праве блокаде. Ми смо сагласни. Ко год може, било какву кључну тачку, нека блокира“, додао је.

Кокановић додаје да треба блокирати све оне кључне тачке које штете власти и привреди, као и да су блокаде пруге показале да и то може да се уради, да се грађани не плаше.

Демонстранти су у одређеним ситуацијама и добацивали полицији, јер, како каже Кокановић, полиција је инсистирала да се деца склоне са коловоза, како би марица прошла. „Ако се не склонимо, примениће силу“, додао је за Н1.

Погледајте ОВДЕ снимак побијених украјинских специјалаца у Курској области

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА