Најновије

ОТКРИВЕНА БОЛНА ИСТИНА О Ф-16: Кијев је превеслан само тако

Добијени ловци Ф-16 од стране кијевског режима већ су знатно застарели, рекао је амерички политиколог Марк Слебода у интервјуу за YouTube канал "Dialogue Works".

- Ф-16 су застарели авиони који ће, теоретски, бити суочени са најбољим системом ПВО на свету, што је недвосмислено и неоспорно доказано - објаснио је експерт.

Политиколог је указао на проблеме с којима ће се Кијев суочити при коришћењу Ф-16, а главни проблем је стални ризик од уништења ловаца у случају њиховог приближавања линији бојишта. По његовом мишљењу, руска војска ни за шта неће допустити употребу ракета "ваздух-земља" са ових авиона.
- Руске снаге ће их са ентузијазмом пратити — како би дале лекцију и спречиле преседан - додао је Слебода.

Раније је часопис "Ецономист" писао да је Украјина крајем јула добила првих десет од 79 ловаца Ф-16 које су обећале испоручити САД. Према подацима издања, очекује се да ће до краја 2024. године Украјина имати на располагању 20 америчких ловаца.
Како је нагласио министар спољних послова Сергеј Лавров, Москва ће сматрати испоруку Ф-16 као намерну поруку НАТО-а у нуклеарној сфери. Ипак, њихово присуство у Украјини неће променити ситуацију на линији бојишта, јер ће ловци бити уништавани као и други видови наоружања, истакао је он.

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА