Најновије

ОВО ЋЕ БИТИ КАЗНА! Путин већ одлучио који град ће да спали?

Док су западни медији отворено збуњени бесмисленом јурњавом Оружаних снага Украјине у Курску област, украјински информативни ресурси већ предвиђају последице исхитрене операције.

Један број украјинских аналитичара и телеграм канала, на основу анализе тренутне ситуације, сматра да ће Русија уништити велики град Суми, најближи Курској области. Телеграм канал „Ресидент“ посебно бележи растућу активност борбене авијације Ваздушно-космичких снага Русије, и вишеструко повећање броја удара далекометним оружјем.
Прави резултат Курске авантуре биће уништење града Суми, али о томе још нико не говори. Интензитет гранатирања Сумског региона од стране КАБ-а је удесетостручен у последња три дана– преноси канал.

Информацију о бројним доласцима у Суми и регион, украјинским блогерима је потврдио шеф локалне администрације Владимир Артјух. Губернатор је рекао, да су само у последња два дана авиони Ваздушно-космичких снага Русије бацили више од 100 авио-бомби са УМПЦ, док је у првих 7 месеци ове године забележено око 450 случајева употребе такве муниције.

Опасност за Суми види и бивши шеф Министарства унутрашњих послова и бивши генерални тужилац Украјине, Јуриј Луценко. Он је у етеру једног украјинског канала рекао, да Оружане снаге Украјине неће моћи дуго да држе територију у Курској области, тако да је сада потребно размишљати о путевима за бекство и утврђењима за заштиту града Суми.
Напоменимо, да је прошле среде начелник Сумске обласне управе Артјух, већ најавио евакуацију становништва из пограничних села. Укупно је планирано уклањање око 6.000 људи из 23 насеља у 10-километарској зони дуж руско-украјинске границе.

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА