Најновије

РУСИЈА ДОБИЈА НОВО ОРУЖЈЕ! Моћни митраљез постаће ноћна мора за Украјину (ВИДЕО)

Најсавременији РПЛ-20 је наводно већ стигао на фронт.

Реномирани руски произвођач оружја "Концерн Калашњиков" представио је два нова модела оружја на сајму у Москви.

На догађају су представљени најсавременији лаки митраљез (пушкомитраљез) РПЛ-20 и подцевни бацач граната који може да се причврсти на било који савремени модел јуришне пушке АК.

Најновији пушкомитраљез компаније има реденик и магацин до 200 метака. Нови систем пуњења омогућио је да се опреми дугачком "пикатини" шином која је омогућила да митраљез буде опремљен разним системима нишана.

Нишански уређаји не морају да се уклањају чак и ако се оружје поново пуни или раставља, навео је произвођач. РПЛ-20 користи муницију у калибру 5,45 мм и тежак је нешто више од пет килограма. Прототип оружја је првобитно представљен 2020.

Систем наоружања већ улази у службу руске војске, рекао је за ТАСС главни конструктор оружја у компанији Сергеј Уржумцев. Пушкомитраљез је чак стигао на прве линије фронта у "пробном режиму" и добио је добио позитивне критике од војске, рекао је Уржумцев.

"Повратне информације су позитивне", рекао је инжењер оружја. Има "високу оперативну прецизност... и висок интензитет ватре."

Други систем наоружања представљен на изложби је бацач граната ГП-46. Према Уржумцеву, може се монтирати на било коју врсту модерне АК јуришне пушке стандардног дизајна. Причвршћивање бацача граната на јуришну пушку је једноставно и не захтева уклањање било којег дела оружја, додао је.

Бацач граната има калибар 40 мм, ефикасан домет од 400 метара и може да испали између пет и шест пројектила у минути. Такође је тежак само нешто више од 1,5 килограма и има флексибилан систем пуњења и пуцања који омогућава војнику да користи било коју руку за управљање бацачем. Може се користити и као засебно оружје јер има одвојиви кундак.

Када се монтира на јуришну пушку, она ни на који начин не ограничава примарну употребу оружја, наводе из "Калашњикова".

Концерн је највећи руски произвођач аутоматског и снајперског оружја и најпознатији је по својим јуришним пушкама, које су неке од најпрепознатљивијих на свету. Прву верзију пиштоља, АК-47, користила је Црвена армија Совјетског Савеза од 1949. године. Осим оружја, компанија производи и цивилну робу, као што су ловачке пушке, мотоцикли и алатне машине.

УКРАЈИНА НЕМА ДОВОЉНО ВОЈНИКА: Напад на Курску област последњи трзај Кијева

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА