Најновије

ШОК ЗА УКРАЈИНСКУ АРМИЈУ! Руски инжињери представили нову ракету против ловца Ф16

Руски инжењери су представили нову ракету, намењену за борбу против западних борбених авиона, укључујући ловце Ф-16, рекао је војни пилот телевизији Министарства одбране Русије "Звезда".

Између осталог, неименовани руски пилот је потврдио да Русија прави унапређену авијациону ракету која може да погоди различите моделе авиона, укључујући ловце Ф-16. Он је истакао да је пројектил веома прецизан и дизајниран да уништи циљеве који имају велике маневарске способности.

Назив новог пројектила није откривен.

„Наша индустрија не мирује, припремамо још „изненађења“. Ако непријатељ набави нове авионе, имаћемо спремне мере да их неутралишемо“, истакао је пилот.

Шеф кијевског режима Владимир Зеленски потврдио је 4. августа да је Украјина добила прве борбене авионе Ф-16 од западних савезника, не прецизирајући број испоручених ловаца и њихове локације.

Раније је британски магазин Економист јавио да је Украјина добила 10 борбених авиона Ф-16 од западних партнера. Како се наводи, до краја године укупан број ових авиона у Украјини требало би да се повећа на 20, а западне земље планирају да испоруче укупно 79 таквих ловаца до 2025. године.

БЕЛОРУСКИ ТЕНКОВИ ИДУ КА УКРАЈИНСКОЈ ГРАНИЦИ: Све формације су у приправности и чекају старт

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА