Најновије

УКРАЈИНА НЕМА ДОВОЉНО ВОЈНИКА: Напад на Курску област последњи трзај Кијева

Бројно стање није једини проблем, будући да Оружане снаге Украјине немају ни логистичке капацитете да подрже напредовање својих јединица.

Бригаде украјинске војске са недовољним нивоом попуњености указују да је напад на Курску област последњи трзај Оружаних снага Украјине, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал "Дајлог воркс".

"Знате, бригада се обично састоји од око две хиљаде војника, њихове бригаде су смањене на 500 људи, зову их бригаде, али то је једва батаљон. Према томе, Курск се може назвати њиховим последњим трзајем", рекао је Џонсон.

Према његовим речима, реалност је таква да се Украјина суочава са недостатком људства, односно да њена војска нема више обученог војног особља.

Како наводи бивши аналитичар ЦИА, Бројно стање није једини проблем, будући да Оружане снаге Украјине немају ни логистичке капацитете да подрже напредовање својих јединица.

"Како је саопштено, протраћили су неке од својих најбољих трупа на ову заиста бескорисну грешку", закључио је Џонсон.

Он је додао и да ће демографска криза довести до колапса Украјине као државе.

"Пре две и по године у земљи је живело више од 40 милиона људи, сада се процењује да је најмање 20 милиона већ напустило Украјину, остало је 20-21 милион, а онда овоме додате ратне губитке и економске потешкоће: људи се не венчавају и не рађају децу - то значи да ће Украјина пропасти као држава", рекао је Џонсон.

Према експерту, проблем Кијева сада није чак ни у томе што нема кога да пошаље на фронт, већ у тренду развоја земље и у питању физичког опстанка.

Џонсон је напоменуо да сада свака породица треба да има троје или четворо деце да би се повећала популација Украјине, а да се ова држава сада креће у супротном смеру.

Сличне информације изнео је и бивши заменик помоћника министра одбране САД Стивен Брајен, који је између осталог изјавио да на дневном нивоу Украјина губи око 1.000 војника (убијених и рањених), да је морал у појединим бригадама "вероватно на нули", те да "губици, иако Украјина даје све од себе да их прикрије, прожимају друштво".

Већина украјинских бригада на фронту је знатно испод пуне снаге (попуњености) и у већини случајева искусни војници су изгубљени. Друго, украјинско руководство је под великим притиском Запада да преговара са Русијом, што је чак и Владимир Зеленски признао, рекао је он.

БЛИЗУ ТОТАЛНОГ КОЛАПСА? Светска економија на ивици експлозије - Америка може цео свет да повуче за собом

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА