Најновије

ВАИСТИНУ БЛАМ: Украјина заузела око 1000 квадратних километара Русије

Тренутно је под контролом Украјине око 1.000 квадратних километара територије Руске Федерације, рекао је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександр Сирски на састанку Штаба.

"Офанзивна операција на територији Курске области тренутно је под нашом контролом", рекао је он.

Председник Володимир Зеленски је захвалио свим војницима и командантима на постојаности и одлучним акцијама.

Руси спремају одговор

Руско Министарство одбране организовала је испоруку додатних снага и опреме за формирање групе трупа и формирање резерви у региону Курск.

"Војна служба везе је организовала допремање додатних снага и опреме за формирање групације трупа и формирање резерве. Обавља се достава људства, војне опреме, муниције и другог терета неопходног за борбени рад и свеобухватну подршку трупа. напоље“, каже се у поруци.

Напомиње се да су специјалисти логистичких јединица групе трупа "Север" организовали свеобухватну логистичку подршку особљу јединица које извршавају задатке за одбијање покушаја инвазије Оружаних снага Украјине на територију Руске Федерације.

"Тешка гусеничарска возила се утоварују на камионске коче како би их одмах доставила у подручја у којима украјинске оружане снаге блокирају формације и осигурале сигурност површине пута“, саопштила је војска.

У ресору су навели и да је даноноћно организовано снабдевање горивом и мазивима у аутоцистернама просторија за допуну опреме на теренским бензинским пумпама.

Прочитајте ОВДЕ о Србији и БРИКС-у

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА