Најновије

Американац открио скандал ФИБА пред меч Србија - САД: Иза кулиса "крађе" у коју су укључили експерте

Кошаркашка репрезентација Србије вратила се са бронзаним одличјем са Олимпијских игара у Паризу, а иако смо сви срећни због успеха "орлова", свесни смо и да смо могли до златне медаље. Водила је наша репрезентација скоро читав меч, а онда је у самој завршници после неколико спорних одлука успела да "проспе" победу и финале. Американци су славили са четири разлике и потом освојили турнир, а је МВП награда отишла у руке Леброна Џејмса, што је многе зачудило.

Једноставно, Никола Јокић је био најбољи у свим статистичким категоријама - поентерски, скакачки и у асистенцијама - док је исто тако имао и највећи утицај на игру свог тима. Штавише, деловало је и да је Стеф Кари пре заслужио МВП признање због 17 тројки у последње две утакмице, међутим ипак је Леброн Џејмс на савршен начин прославио свој последњи турнир у дресу САД.

Како је уопште изгледало гласање за МВП-а и ко је доделио Леброну награду? Познати амерички новинар Брајан Виндхорст испричао је у једном подкасту да је и сам био изненађен како је ФИБА организовала цео процес.

"Речено ми је да гласају медији. Негде тамо био је QR код на зиду у медија центру и гласање за МВП-а отворили су два дана раније, дакле за време полуфиналних мечева. Прво сам се запитао, зашто би то урадили тад?", испричао је зачуђени Виндхорст, један од најпоштованијих америчких новинара који прате НБА лигу.

"После ми је речено да поред медија гласају и ФИБА експерти. Хух, ФИБА експерти... То је небулозно", отворено је рекао Виндхорст и додао му све то "смрди" и да је могло далеко боље да буде организовано: "То су могла да буду два-три типа које су зауставили и питали 'е људи ко треба да добије награду'. Али како год, није то сад толико битна ствар после свега што се догодило на кошаркашком турниру".

Подсетимо, за српске кошаркаше уприличен је велики дочек на балкону на коме се навијачима обратио и Никола Јокић, па су чак и у САД били одушевљени како га народ воли и одмах су признали да "Кевин Дурент то никада неће доживети".

У Одеској области уништена велико складишта с војном опремом и техником која је стигла из Румуније

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА