Најновије

ЧЕЧЕНИ БРАНЕ КУРСК: Већ трећи дан уништавамо технику и ликвидирамо људство

Украјинске снаге трпе велике губитке на курском правцу, свакодневно се ликвидира велики број војника, изјавио је заменик начелника главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије, командант специјалних снага Ахмат генерал-мајор Апти Алаудинов.

Он је истакао да је неконтролисано кретање украјинске војске у правцу Курска већ заустављено.Према његовим речима, за два дана је уништено 45 јединица техника само на једној деоници курског правца.

Већ трећи дан уништавамо технику и ликвидирамо људство. Непријатељ већ схвата да блицкриг који је планирао није успео“, рекао је Алаудинов.

Путин: Пређена “црвена линија”

Украјина је нападом на Курску област прешла "црвену линију", а председник Русије Владимир Путин ће деловати онолико одлучно колико је то могуће да би се украјинске јединице протерале са руске територије, рекао је бивши амбасадор САД у Москви Џон Саливан за Си-Ен-Ен.

"Руси могу да мисле да су САД биле умешане у ту озбиљну провокацију или терористички напад и да је то својеврсна црвена линија коју су Украјинци прешли", рекао је он.

Фајненшел тајмс: Тешки губици Украјинаца у руској Курској области 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА