Најновије

„Ако ви кажете да нема копања, ја ћу рећи нема“: Вучић разговара са грађанима Малог Зворника

Председник Србије Александар Вучић разговара са грађанима Малог Зворника, али и околних места о експлоатацији литујума и о другим темама које их интересују, а пре свега да их, како је рекао, чује и саслуша.

Вучић је изјавио да зарада никада не може да буде важнија од здравља и поручио да нико ништа неће радити док се не уверимо да ће нам деца бити здрава, као и природа, па тек онда ће се размишљати о заради по питању копања литијума.

"Ово је наша земља, свих нас, под један: нико неће да ради било шта и ништа се неће одигравати док не одважемо добро све, док се не будемо сами уверили да ће нам деца бити здрава и природа здрава и чиста, па тек онда да размишљамо о ономе шта је зарада", рекао је он, одговарајући на питања грађана у Малом Зворнику.

У Финској се рудник литијума налази поред насеља

Председник Вучић је одговорио научној саветници Сањи Сакан да није толико стручан као она, али да није тачна информација да се рудник овог типа не налази поред насељеног места и истакао да се такав рудник налази у Финској поред насеља и поред тога што се они веома брину о животној средини.

Напоменуо је да се сумпорна киселина користи свуда у домаћинствима.

Позвао је докторку Сакан да учествује у разговорима о литијуму и напоменуо да је лепо што је говорила на протесту али да је њена дужност да учествује у раду државе.

"Ако ви кажете да нема копања, ја ћу рећи нема. Контактираће са вама људи из мог кабинета", рекао је Вучић.

Забринутој госпођи која је рекла да је учествовала на протестима против рударења литијума предложио је да се укључи у тим Владе Србије и да учествује у истраживањима по питању литијума.

"Ја вас молим - ми смо спремни да вас ставимо на чело неког експертског тима, баш тог који ће да се бави контаминацијом земљишта, где сте дали значајан допринос својим научним радом, и нећете да будете прегласани ниједног тренутка. Ја више верујем вама него људима из 'Рио Тинта'", рекао је Вучић.

„Завршиће се катастрофом“: Џефри Сакс открио ко стоји иза операције...

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА