Најновије

ЏОНСОН: Русија - поготово после Курска - неће преговарати са Украјином

Украјина нема обучене трупе и логистичке капацитете за наставак офанзиве. Курск је њен последњи велики притисак за који су искористили своје најбоље борце. Али, то је узалудан покушај Кијева.

Ово је оцена бившег аналитичара ЦИА Ларија Џонсона који додатно указује:

„План Украјине је, изгледа, био да осрамоти Русију, да задржи мали део њене територије, да би је принудила да преговара. Само, Русија неће преговарати са Украјином. То је прошлост. Имала је врло јасну понуду: да прекине непријатељства и повуче трупе из четири региона који су ушли у састав Руске Федерације – Запорошке и Херсонске области, Доњецке и Луганске Републике. Али, Кијев је одговорио: „Не, ми то никада нећемо урадити. На то је Русија рекла: „У реду, али следећа понуда неће бити тако великодушна. Звучаће овако: повуците трупе из Одесе и пребаците све остале иза Дњепра, а такође демобилишите своју војску, иначе ћемо је уништити.

- Украјина већ не може да снабдева бригаде која је послала на Курску област, па ће на крају постати лака мета Оружаних снага Русије.

- Зеленски сада прави фаталне грешке јер неће имати начина да попуни залихе снага које је послао у Курску област. Оне ће бити уништени, а већ су разбијене. Зеленски своје војнике мора хранити и дотурати им муницију. Постоје озбиљне сумње да ће Украјина моћи да то обезбеди и да издржи.

ПОД ОКРИЉЕМ НОЋИ: Шта је Курти рекао команданту Кфора о мосту на Ибру у Косовској Митровици

Извор: Факти.орг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА