Најновије

ЕРДОГАН ПОСЛАО ЖЕСТОКУ ПОРУКУ ИЗРАЕЛУ: Нећемо дозволити

Турски председник је најавио посету Анкари председника Палестинске самоуправе Махмуда Абаса и његово обраћање у парламенту

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да ће његова земља настојати да Израел позове на одговорност за злочине које је починио у Појасу Газе и да неће дозволити да "запали регион".

"Успротивићемо се покушајима Израела да запали регион. Израел, који чини геноцид у Гази, биће позван на одговорност", рекао је Ердоган на церемонији поводом јубилеја оснивања владајуће Партије правде и развоја на чијем је челу, преноси ТАСС.

Ердоган је такође рекао да ће се председник Палестинске самоуправе Махмуд Абас обратити турском парламенту у четвртак. Тог дана ће републички парламент одржати хитну седницу због подршке Палестини.

"Абас ће данас бити наш гост, док ће се сутра обратити парламенту. Он ће целом свету објавити борбу Палестине за слободу. Показаћемо целом свету да Абас има исто право да говори у нашем парламенту као израелски премијер Бенјамин Нетанјаху у Сједињеним Државама", рекао је турски председник.

Турске власти осудиле су Нетанјахуов говор у Конгресу САД 24. јула и позвале Абаса да се обрати локалном парламенту 15. августа.

Абас стиже у Турску вечерас у дводневну посету и истог дана ће се састати са Ердоганом.

Претходно је боравио у Москви где се састао са руским председником Владимиром Путином.

МОСКВА ПОНОВО ШАЉЕ ПОРУКУ СРБИЈИ: Једна је дефинитивно најважнија

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА