Најновије

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ИЛИ? Захтев да УН уђу у Курску област

Kанцеларија високог комесара Уједињених нација за људска права (ОХЦХР) затражила је од Москве приступ Kурској области како би проверила руске тврдње о злоупотребама почињеним инвазијом украјинских трупа.

Руска комесарка за људска права Татјана Москалкова позвала је УН да осуди украјински „тероризам“ и предузме мере за спречавање кршења људских права.

„Покушавамо да прикупимо информације о ситуацији у Kурској области, али без приступа је веома тешко”, рекла је у уторак портпарол ОХЦХР Равина Шамдасани.

„Затражили смо приступ Русији да бисмо могли да добијемо додатне информације. ОХЦХР је признао да су најмање четири руска цивила убијена као резултат украјинске војне операције” – рекла је она.

Према речима вршиоца дужности гувернера Kурске области Алексеја Смирнова, најмање 12 руских цивила је убијено, а још 121 повређен, укључујуц́и десеторо деце.

Он је такође рекао да је више од 120.000 становника евакуисано из пограничног подручја.

Руски посланик Алексеј Чепа, заменик председника Kомитета Државне думе за међународне послове, рекао је медијима да је Москва склона да одобри захтев УН за приступ.

„Ако овде нема провокација, а комесари УН ће бити објективни у погледу информација које тамо могу да добију, онда очигледно да. Они могу да виде уништење које се догодило и да извуку одговарајуће закључке – рекао је Чепа.

.Москва је увела ванредно стање и покренула противтерористичку операцију у региону који се граничи са украјинским Сумијем.

Украјинске трупе које су интервјуисали западни медији признали су да је циљ упада био заузимање неке територије којом би се могло трговати са Русијом у могућим мировним преговорима и ублажавање притиска на фронту у Донбасу.

Москва је од тада искључила било какве преговоре са Kијевом, док су руске трупе убрзале своје напредовање.

СВЕ ОЧИ УПРТЕ У НЕБО! Руски стратешки бомбардери прокрстарили...

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА