Најновије

СПРЕЧЕН НОВИ ПОКУШАЈ УКРАЈИНАЦА ДА УПАДНУ НА РУСКУ ТЕРИТОРИЈУ! одбијено шест напада

У Курској области неутралисано је до 270 украјинских војника и уништинео два тенка, један оклопни транспортер "страјкер", 13 борбених оклопних возила, једну хаубицу, али и заробиле 18 непријатељских војника, саопштило је руско Министарство одбране.

Оружане снаге Русије зауставиле су покушаје непријатељских снага да се оклопним возилима пробију дубоко у руску територију у пет региона Курске области, али су и одбиле шест напада украјинских снага, саопштило је руско Министарство одбране.

"Активним дејствима јединица групе 'Север', ударима армијске авијације, беспилотних летелица и артиљеријском ватром заустављени су покушаји да се оклопним возилима пробију покретне групе непријатеља у областима Скрилевка, Левшинка, Семеновка, Алексејевски, Камишњи", наводи се у саопштењу.

У подручју Мартиновке откривене су и уништене две непријатељске групе на пикапима.

Том приликом руске јединице у Курској области неутралисале су до 270 украјинских војника и уништиле два тенка, један оклопни транспортер "страјкер", 13 борбених оклопних возила, једну хаубицу, али и заробиле 18 непријатељских војника.

Украјинске снаге су на Курском правцу до сада изгубиле до 2.300 војника, 37 тенкова, 32 оклопна транспортера, 18 борбених возила пешадије, 192 борбених оклопних возила, четири система ПВО, два ракетна лансера, као и 15 артиљеријских система.

Министарство је претходно саопштило да су Оружане снаге Русије ПВО системима пресреле четири тактичке ракете "точка-у", две вођене бомбе "хамер", три пројектила система ХИМАРС, али и уништиле до 147 беспилотних летелица украјинских снага.

Руска војска је у року од 24 сата погодила базу горива војне опреме Оружаних снага Украјине, а погођене су и концентрације непријатељског људства и војне технике у 149 региона.

БАЈДЕН ПРИЗНАО: Имао је "директан контакт" са Украјинцима о упаду у Русију

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА