Најновије

Стејт департмент: САД не подржавају промену статуса моста на Ибру

Отварање моста за саобраћај сада повећава потенцијал за насиље и доводи у опасност локално становништво, наводе из Стејт департмента.

Стејт департмент саопштио је да "не подржава" промене постојећег статуса моста на Ибру и упозорава на последице једностраних акција Приштине.

"Сједињене Државе у овом тренутку не подржавају било какве потезе за промену тренутног статуса моста у Митровици", рекао је портпарол Стејт департмента порталу "Павловић тудеј".

"Отварање моста за саобраћај сада повећава потенцијал за насиље и доводи у опасност локално становништво, као и војнике Кфора – укључујући Американце – који раде на подршци миру и безбедности на Косову", објаснио је портпарол.

Портпарол је позвао приштинске власти да се уздрже од једностраних акција и да се уместо тога позабаве овим питањем у оквиру дијалога уз подршку ЕУ.

"Позивамо Владу Косова да не предузима ову некоординисану, једнострану акцију и да о том питању разговара у оквиру дијалога уз подршку ЕУ", рекао је портпарол. Стејт департмент је нагласио да је ова позиција у складу са ставом партнера из Квинте, као и ЕУ и НАТО.

Циљ Сједињених Америчких Држава је, према Стејт департменту, да "раде са Владом Косова на стварању услова под којима би мост могао да се отвори за саобраћај". С тим у вези, САД су позвале Приштину "да се врати блиском и конструктивном ангажману са Сједињеним Државама и другим међународним партнерима".

Након пада Покровска, Украјинци ће тешко одбранити и линију Запорожје-Полтава-Харков

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА