Најновије

ЗАХАРОВА О ТЕРОРИЗМУ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Надамо се да УН не жели само перформанс

Желим да се надам да је ово некакав пут ка буђењу, али Уједињене нације не треба да бркају појмове кршења људских права и тероризам, јер је оно што кијевски режим ради у Курској области акт тероризма, поручила је портпаролка МСП Русије коментаришући захтев УН да приступи Курској области.

Желимо да верујемо да заинтересованост Уједињених нација за ситуацију у Курској области није перформанс, поручила је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за радио "Спутњик".

Она је тако прокоментарисала изјаву представника Канцеларије УН за људска права Равине Шамдасани да УН желе да добију дозволу да приступе Курској области и изврше процену да ли су и колико прекршена људска права од стране Оружаних снага Украјине. 

"Заиста желим да верујем да оно што су они (представници УН) рекли није перформанс или нека врста жеље да са себе скину одговорност. Заиста желим да се надам да је ово некакав пут ка буђењу. А, ако је то тако, онда будите тако љубазни да кренете од самог почетка – са људским правима, са кршењем ових права од стране кијевског режима када су у питању становници Крима, Доњецка, Луганска и тако даље".

Она је истакла да представници Уједињених нација треба да обрате пажњу на то да дешавања у Курској области нису само "кршење људских права, већ тероризам који кијевски режим спроводи против људи".

"Терористичке претње, акције, напади - то је другачија квалификација и нема потребе да се ови појмови замењују (са кршењем људских права)", истакла је портпаролка МСП-а.

Стејт департмент: САД не подржавају промену статуса моста на Ибру

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА