Најновије

Ирачке власти одложиле повлачење америчких трупа због "најнових дешавања"

Ирачке власти су одложиле најаву датума повлачења мисије коалиције предвођене САД због "најнових дешавања", наведено је данас у саопштењу Министарства спољних послова. Министарство није навело детаље разлога одлагања.

У Ираку, савезнику и САД и Ирана, преостало је око 2.500 америчких трупа, а милиције које подржава Техеран повезане су са ирачким безбедносним снагама, преноси Ројтерс.

Након масовних протеста у земљи 2020, Представничко веће је донело необавезујућу меру за ''протеривање свих страних трупа из њихове земље“, укључујући америчке и иранске трупе, јавља Танјуг.

Амерички председник Џозеф Бајден је најавио да ће окончати америчку борбену мисију у Ираку до краја 2021. године, а да ће преостале америчке трупе у тој земљи имати саветодавну и помоћну улогу.

Борбена мисија САД је формално завршена у децембру 2021, а 2.500 америчких војника који су остали у земљи распоређени су у Багдаду и на северу Ирака. У јануару су светски медији пренели да су САД и Ирак отпочели преговоре о повлачењу преосталих војника.

УКРАЈИНСКИ АВИЈАЦИЈА ИЗВЕЛА ЈАК УДАР! Гори Курска област, мете локалне житнице (ВИДЕО)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА