Најновије

Кфор крајем јула извео вежбу "Мост је предалеко"

У војној вежби чији је циљ био припрема за безбедносне изазове на КиМ учествовало је око 500 припадника мађарског контигента, као и припадници румунског маневарског батаљона, пренео је мађарски портал "Хонведелем".

Припадници Одбрамбених снага Мађарске у оквиру Кфора су крајем јула организовали мултинационалну војну вежбу под називом "Мост је предалеко", у којој је учествовало око 500 војника, а та активност имала је за циљ припрему за безбедносне изазове на Космету и интеграцију румунског маневарског батаљона у Кфор, пренео је мађарски портал "Хонведелем".

Вежба, описана као веома сложена и реалистична, одржана је на две локације и имала је за циљ јачање способности у обезбеђивању слободе кретања и безбедног оперативног окружења на Косову и Метохији.

Значајан аспект вежбе је била интеграција румунског батаљона у Кфор што је био важан корак након спајања овог батаљона у јулу.

Током вежбе, војно особље је показало борбене вештине у живим сценаријима, укључујући сложене безбедносне мисије у непосредној близини и операције контроле масе.

Учешће Еулекса и Мултинационалне специјалне јединице (МСУ) додало је обим и разноликост вежбе, наглашавајући важност међународне сарадње за безбедност КиМ.

Командант мађарског контингента Кфора потпуковник Давид Сзент-Имреи изразио је задовољство заједничком вежбом.

"Двадесетпетогодишња сарадња између мађарског и румунског мировног батаљона кулминирала је нашим заједничким учешћем у овој операцији", навео је он након вежбе.

Вежба је оцењена успешном уз истицање да испуњава своје главне циљеве.

Приштина тврди да је отварање моста већ договорено, Лајчак поручио супротно

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА