Најновије

ОСМАНИЈЕВА СИКЋЕ: Србија се не пита!

Председница тзв. Косова Вјоса Османи окарактерисла је изјаве портпарола ЕУ Петера Стана о мосту на Ибру као "расистичке", додавши да не жели да их коментарише.

Османи је истакла да се Србија не пита за отварање главног моста на Ибру, као и "да Стано када прелази мостове у својој земљи не пита суседне за дозволу".

"Што се тиче Европске уније, изјаве портпарола ове институције су пре свега расистичке, тако да не верујем ни да заслужују већу пажњу са моје стране. Нема разлога за њихове расистичке изјаве и на било који начин се противим дискусији о отварању моста Ибри у Бриселу", истакла је она.

Османијева је додала да "дијалог са Србијом на ову тему нико не би смео да прихвати, било би против устава и против суверенитета Косова, али дијалог са нашим спасиоцима, то не само што је неопходно, већ је то пре свега у нашем интересу", изјавила је Османи.

Портпарол ЕУ Петер Стано недавно је оценио да је затварање филијала "Поште Србије" кршење договора о дијалогу, а отварање моста на Ибру експлозивно питање и да није добро што је дијалог Београда и Приштине у "сталном кризном модалитету" који прати све више једностраних потеза и неконтролисаних акција које најчешће долази од администрације у Приштини.

"Прошле недеље Европска унија, цела Квинта, дакле, сви пријатељи Косова, САД, кључне европске земље и Европска унија отишли су до премијера Куртија и рекли му: 'Немој то да радиш, немој да повлачиш једностране потезе, немој да отвараш мост'. Али, он је изгледа одлучан да то уради. Зато смо рекли: 'Не, то ће имати веома негативне ефекте'", истакао је он.

Стано је додао да ЕУ "моли власти да спрече, и да избегавају кораке који ће водити ка већим конфронатацијама и ескалацији. Јер то штети људима на терену и штети и вама, јер је Косово под мерама ЕУ и под неким мерама САД због поновљеног, доказаног, повлачења потеза који воде ка ескалацији. Никоме то не помаже, већ напротив, има јако негативан ефекат на велики број људи", казао је Стано.

Прочитајте ОВДЕ о дроновању америчких трупа 

Извор: Косово Онлајн 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА