Најновије

Русија: Рачунамо на то да Србија као и до сада неће испоручивати оружје Украјини

Москва рачуна на то да ће се Србија и даље придржавати своје позиције која подразумева одбијање испорука оружја Украјини. Не сме се допустити да се српско оружје преко неке злонамерне треће стране нађе у Кијеву и тако баци сенку на односе са Београдом, рекао је у интервјуу за Спутњик званичник руског Министарства спољних послова Јуриј Пилипсон.

Он је навео да је руска страна у разговорима с представницима Београда покретала питање страног оружја које стиже до Кијева, истакавши да су „у Србији у потпуности свесни озбиљности проблема и схватају да се ради о опасности по руске војнике, цивиле, те да је цена потенцијалних злоупотреба превисока“.

„Српско руководство је више пута, па и јавно, уверавало да не снабдева оружјем режим Зеленског и да не намерава да то ради. Рачунамо да ће се Београд у пракси савесно придржавати тога“, рекао је Пилипсон и додао да се не сме допустити да те злонамерне треће стране дискредитују Србију и бацају сенку на руско-српске односе.

Председник Србије Александар Вучић у више наврата је истицао да Србија није и никад неће продавати муницију Украјини, као и да не постоји ниједан папир који доказује да јесте.

ВОЈНИЦИ БЕСНИ ЗБОГ УДАРНОГ ПЛАНА КИЈЕВА ПРОТИВ РУСИЈЕ: Москва није загризла мамац - хиљаде људи дали животе низашта

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА