Најновије

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЈУ: Фронт се урушава - пред нама је крах! (МАПА СУКОБА)

Украјинци потврдили да доживљавају крах на фронту...

Фронт се урушава: Руска армија је већ 6 км од Селидова, чији губитак ће представљати претњу за одбрану Курахова, рекао је војни официр Оружаних снага Украјине, преноси портал РусВесна.

„Изузетно је тешко бранити град дуго и ефикасно због сложености пејзажа. Када стигну до аутопута, јуриш на град ће бити бржи од чишћења Суџија. Непријатељ је прешао магистрални пут Угледар-Марјинка и учврстио се на нашим претходним положајима. Пад Селидова прети, пре свега, одбрани града Курахова, који је требало да буде покривен управо са висова у правцу Селидова.“, рекао је официр Микола Ворошнов.

Такође, према његовој оцени, постоји опасност од полуопкољавања групе у Угледару уколико Руска Федерација успе да заузме низ важних објеката дуж аутопута Угледар-Марјинка.

У ствари, Ворошнов потврђује претпоставку неких аналитичара да је руска офанзива у правцу Покровска, која сада више не иде на запад, ка Мирнограду, већ на југозапад, глобално у правцу Времевског избочина, усмерена на заобилажење. Друга линија украјинске одбране са запада на целом Доњецком фронту од Очеретина до Угледара.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА