Најновије

ВОЈНИЦИ БЕСНИ ЗБОГ УДАРНОГ ПЛАНА КИЈЕВА ПРОТИВ РУСИЈЕ: Москва није загризла мамац - хиљаде људи дали животе низашта

Украјинске снаге суочавају се са недостатком људства и војне опреме на линијама фронта, а војници не разумеју зашто су снаге преусмерене на напад на Курску област, који је у Русији означен као терористички чин, док су им „крајње потребне“ у другим областима, пише "Wall Стреет Јоурнал", позивајући се на украјинске војнике.

- Можда сам у истом положају као обичан војник који не разуме зашто мора да држи ров. Али овде нам је хитно потребно хиљаду људи - рекао је за новине командант украјинског батаљона у близини Покровска.
Лист примећује да ће Кијев, како би одржао напад на Курску област, морати да преусмери додатне ресурсе, иако аналитичари сматрају да сама операција неће променити положај ОСУ на источном фронту.
- Операција у Курску захтева значајне ресурсе, посебно пешадију, која је преко потребна негде другде - изјавио је аналитичар из Беча Франц-Штефан Гади.

Војници украјинских бригада такође доводе у питање наде Кијева да ће Русија, након напада на Курску област, преусмерити ресурсе са других подручја, истичући да се ситуација за ОСУ на фронту није променила.
- Не осећамо никакве промене у овом тренутку. Руси не планирају да преусмере било какве снаге са истока у Курск - сматра украјински војник који учествује у борбама у области Часовог Јара.

ОВО СУ НАЈУДАЉЕНИЈЕ ТАЧКЕ ДО КОЈИХ ЈЕ УКРАЈИНСКА АРМИЈА СТИГЛА: Ово је Курска област, све се може видети (МАПА)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА