Најновије

Еулекс: Отварање моста на Ибру ствар дијалога - ситуација на северу стабилна, али крхка

Став ЕУ о отварању моста на Ибру у Косовској Митровици је да је то питање дијалога и да свака одлука о отварању мора бити донета у оквиру дијалога Београда и Приштине, речено је данас из Еулекса за Танјуг.

''Дискусије су тренутно у току, а Европска унија блиско сарађује са међународним партнерима на Косову'', наводи се у одговору на питање Танјуга каква је ситуација на мосту у Косовској Митровици и да ли је Еулекс разговарао са неким из владе привремених приштинских институција о томе шта планирају и да ли би могли да промене одлуку о отварању моста.

Еулекс додаје да ситуација на северу КиМ остаје стабилна, али крхка.

ЕУ је више пута саопштила да се о питању моста у Косовској Митровици мора разговарати у оквиру дијалога који води Унија и најавила да ће то бити тема на следећем састанку у Бриселу.

Приштина је најавила отварање главног моста на реци Ибар у Косовској Митровици, иако се томе противе Београд и Срби на северу КиМ, истичући да то угрожава безбедност и опстанак Срба у покрајини.

Отварању моста у Косовској Митровици у овом тренутку противе се и КФОР, САД, Квинта и ОЕБС, који сматрају да то питање треба да буде део дијалога Београда и Приштине.

НЕВЕРОВАТНА СЦЕНА НА КУРСКОМ ПРАВЦУ! Колона украјинских војника се предаје (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА