Најновије

ЈЕЗИВО! Правосуђе Северне Македоније је труло, судија Пајазити омогућио бекство Рамаданију

Посланик ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски поручио је да Веће судија и јавних тужилаца мора бити распуштено, јер су два члана ухваћена у примању мита у вези са случајем бекства бившег припадника тзв. ОВК.

Бекство бившег припадника тзв. ОВК Бљерима Рамаданија из Северне Македоније изазвало је оштре реакције дела македонске јавности, а из владајуће ВМРО-ДПМНЕ кажу да је одговорност на судијама које су му одредиле кућни притвор.

Посланик ВМРО-ДПМНЕ Бојан Стојановски изјавио је данас да Веће судија и јавних тужилаца мора бити распуштено, јер су два члана ухваћена у примању мита, од којих је један судија који је бившем припаднику тзв. ОВК Бљериму Рамаданију одредио кућни притвор и омогућио му бекство.

"Наће Георгиев и Ијет Мемети, од којих је један био члан Судског савета, а други заменик председника Већа јавних тужилаца, нису једини који би требало да одговарају. Узимали су мито и вршили притисак на друге судије и тужиоце", навео је Стојановски.

Он каже да одговорност мора да постоји и за судије и тужиоце који нису достојни да обављају дужност на којој су и институције треба да сазнају да ли је део новца завршио код њих.

"Цео систем је труо. Мора постојати и одговорност за Пајазита Пајазитија који је прихватио Ијета Меметија да служи условну казну, иако је признао да је примао мито и утицао на судске одлуке. Шта је Мемет још морао да уради да би добио затворску казну", пита Стојановски.

Он тврди да је управо Пајазити судија који је Бљерима Рамаданија ставио из притвора у кућни притвор да би могао да побегне.

"Очигледна је повезаност и корумпираност Наћеа Георгиева, Ијета Меметија и Пајазита Пајазитија, као и свих људи које су они поставили, а који су судије и тужиоци. Зато је неопходно потпуно распуштање Судског савета и Већа јавних тужилаца. Ако тако остане, народ ће потпуно изгубити поверење у правосудни систем земље", навео је Стојановски, преноси скопски портал "Данас".

"Савршено је јасно да је Бљерим Рамадани пуштен у кућни притвор одакле је побегао захваљујући истим судијама који су годинама служили да штете злочине СДСМ-а и ДУИ", навели су из ВМРО-ДПМНЕ.

Из ове владајуће партије питају зашто Судски савет не реагује на ову одлуку судија и да ли су зато опозиционе СДСМ и ДУИ против распуштања Судског савета и реформи у правосуђу.

Подсећају да ово није први случај да су лица попут Рамаданија пуштена на слободу. Године 2019, на пример, пуштен је и Томор Морина, који је у Приштини дочекан са музиком. А, пустиле су га исте судије и екипа која коју контролише СДСМ и ДУИ.

"СДСМ и ДУИ су пошаст и извор криминала у овом друштву и одговараће свако ко омета правду", поручили су из ВМРО-ДПМНЕ, пренели су скопски медији.

Рамадани је ухапшен у Северној Македонији по међународној потерници Србије, која га потражује због сумње да је починио ратни злочин.

Ратко Младић тешко повређен у Хагу: хитно пребачен у цивилну болницу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА