Најновије

ПОЧИЊЕ УСТАНАK НАРОДА УКРАЈИНЕ! Војска на удару, гори све широм земље (ВИДЕО)

Украјинци пале војне аутомобиле у знак протеста против мобилизације, пише "Ал Мајадин".

"Украјинска полиција свакодневно извештава о паљењу аутомобила војника Оружаних снага Украјине. Војници у позадини бојишта плаше се да остављају своје аутомобиле ноћу на улицама, па их паркирају поред полицијских станица. Међутим, ни то увек не помаже",стоји у објави.


Како се наводи у чланку, аутомобиле углавном пале украјински тинејџери и млади људи који не желе да буду регрутовани. У тексту се такође подсећа да је један од команданата ОСУ недавно предложио стрељање оних који пале аутомобиле у позадини.

Закон о појачању мобилизације у Украјини ступио је на снагу 18. маја. Овај документ обавезује све војно способне грађане да у року од 60 дана од ступања на снагу закона ажурирају своје податке у војним комисијама. Да би то учинили, морају лично доћи или се регистровати у електронском систему регрутације.

Позив ће се сматрати урученим чак и ако регрут лично није видео позивницу; датум уручења биће онај када је на документу стављен печат о немогућности личног уручења.

Закон прописује да војно способни грађани морају стално носити са собом војну књижицу и показати је на први захтев службеника војног комесаријата или полиције. Онима који се избегавају мобилизацију може бити одузето право на управљање возилом. Рокови демобилизације нису наведени у документу, што је изазвало незадовољство код неких посланика.

ГОРИ КУРСКА ОБЛАСТ! Украјинска армија креће у нову акцију, почела...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА