Најновије

Ратко Младић тешко повређен у Хагу: хитно пребачен у цивилну болницу

 Ратко Младић, некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске, тешко је повређен након што је изгубио свест у притворској болници Хашког трибунала и пао, ударио главу, преноси његов син Дарко Младић. Генерал Младић је одмах пребачен у цивилну болницу на даље лечење.

Дарко Младић је објаснио да је његов отац већ дуже време у лошем здравственом стању због немогућности кретања и компликација услед отказивања бубрега. Према његовим речима, генерал је након пада задобио тешке повреде, али је био свестан кад га је породица посетила у болници. Упркос додатним компликацијама, укључујући висок крвни притисак који лекари не могу да стабилизују, стање генерала Младића остало је непромењено – везан је за кревет и није у стању да самостално брине о себи.

Дарко Младић је такође нагласио да у хашком притвору не постоје адекватни медицински ресурси за сложеније случајеве, због чега је генерал више пута пребациван у цивилне болнице на лечење. Он је изразио сумњу у компетентност притворских лекара, наводећи да су грешке у лечењу довеле до озбиљног погоршања здравственог стања његовог оца у априлу.

Подсећамо, Ратко Младић је у јуну 2021. године осуђен на доживотни затвор пред Хашким трибуналом. Породица и правни тим више пута су тражили да му се омогући лечење на слободи, али су сви захтеви одбијени.

Младић је у јануару ове године оперисан и уграђен му је пејсмејкер.

КУРСКА ОБЛАСТ У ПРАВОМ ПАКЛУ: Полетела америчка ракета, Руси је неутралисали

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА