Најновије

Више од 10.000 становника Курске области збринуто у центре за привремени смештај

Више од 10.000 становника Курске области, укључујући 3.000 деце, смештени су у центре за привремени смештај у 19 региона Руске Федерације, саопштила је прес-служба руског Министарства за ванредне ситуације.

„Данас раде 153 центра за привремени смештај у 19 региона земље. Тамо је смештено више од 10.000 људи, укључујући око 3.000 деце. Више од 480 центара са капацитетом од преко 38.000 људи спремно је за пријем грађана. Скоро 7.000 становника пограничног региона тренутно се налази у 52 центра на територији Курске области“, наводи се у саопштењу.

Како истиче прес-служба, организовано је свеобухватно збрињавање становника Курског региона који су били принуђени да напусте своје домове. Њима се даноноћно пружа помоћ и подршка.

У саопштењу се наводи да је у протекла 24 сата више од 400 људи самостално отишло на сигурна подручја. Приоритетне мере евакуације спроведене су у Глушковском, Рилском и у Лговском рејону.
Током протекла 24 сата у регион је стигло око 360 тона хуманитарног терета, а укупно током ванредне ситуације становници Курска примили су преко 1.700 тона хуманитарне помоћи, додаје прес-служба.

Према подацима руског Министарства одбране, од упада украјинских снага 6. августа укупно је ликвидирано 2.860 украјинских војника, уништен је 41 тенк, као и 40 оклопних транспортера. Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља.

НАСТАВЉА СЕ ЧИСТА У ВОЈНОМ ВРХУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ! Следи огромна...

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА