Најновије

КОМАНДАНТ "АХМАТА" ОТКРИО: Украјинци почели да се предају

Руске јединице даноноћно одбијају нападе украјинске армије, ситуација је под контролом, каже Апти Алаудинов.

Украјинско војно особље почело је активно да се предаје у Курској области, изјавио је за РИА Новости Апти Алаудинов, командант специјалних снага "Ахмат" и заменик начелника главног војно-политичког директората Министарства одбране Русије.

"У свим областима где се налазимо, где непријатељ покушава да пробије подручје где се налазе специјалне снаге 'Ахмат' и сродне јединице, систематски уништавамо непријатеља. Почели смо да узимамо заробљенике на сваком подручју, украјински борци су почели активно да се предају", рекао је данас Алаудинов. 

Он је додао да руске јединице исцрпљују украјинске формације и уништавају њихову опрему.

"У овом тренутку, у било ком подручју да се појави техника противника ми је палимо, уништавамо противника и полако исцрпљујемо његове резерве", оценио је командант "Ахмата". 

Истакао је да руске снаге дан и ноћ спречавају и одбијају украјинске покушаје продора Оружаних снага Украјине у Курској области.

"Ситуација је прилично под контролом. Имамо непријатеља који покушава да пробије подручје где се ми налазимо даноноћно. Сви ови покушаји завршавају се уништењем непријатеља и спаљивањем његове опреме. Зато уништавамо непријатељске резерве", поручио је Алаудинов за ТАСС. 

СКОТ РИТЕР: ФБИ ми узео кутије пуне архиве о америчким злочинима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА