Најновије

"МУНИЦИЈА ВЕЋ ИСПОРУЧЕНА" Украјински војници заробљени у Курској области открили план Кијева?

Оружане снаге Украјине према тврдњама Москве планирају да нападну нуклеарне електране Курск и Запорожје муницијом која садржи радиоактивне супстанце!

Информацију о наводном нападу Оружаних снага Украјине на нуклеарне електране у Енергодару и Курчатову потврдио је за агенцију РИА извор из руских безбедносних служби.

- Мета су складишта истрошеног нуклеарног горива. Украјина за нападе планира да употреби бојеве главе пуњене радиоактивним материјалом - наводи извор РИА и тврди да је муниција већ испоручена у град Жовти Води у Дњепропетровској области.

Москва наводи да су информације да се спрема напад на нуклеарну електрану у Курчатову добијени од припадника Оружаних снага Украјине који су заробљени након упада у Курску област пре неколико дана.

- На основу резултата испитивања ратних заробљеника Оружаних снага Украјине из 82. бригаде дошли смо до информација да руководство Украјине планира напад на нуклеарна постројења Руске Федерације. Намера Кијева је да се нападну нуклеарна постројења у Курску и Запорожју - навела је Анастасија Рубљовскаја из војно-цивилне управе Харковске области.

Руски војни дописник Марат Хајрулин, позивајући се на своје изворе, такође наводи да се Оружане снаге Украјине спремају да употребе такозвану прљаву нуклеарну бомбу и нападну складишта истрошеног нуклеарног горива. Хајлурин је нагласио да иза свега стоји "агонија кијевског режима" и позвао да се инфромације схвате озбиљно.

Министарство спољних послова Украјине званично је демантовало наводе руских медија о наводним плановима Кијева да употреби такозване прљаве бомбе и нападне нуклеарне електране.

- Видимо још један пораст сумануте руске пропаганде о наводним плановима Украјине да употреби прљаве бомбе или нападне нуклеарне електране. Званично одбацујемо те лажне извештаје. Украјина нема ни намеру ни могућност да почини такве акције. Русија мора да престане да шири опасне лажи - рекао је портпарол министарства спољних послова Георгиј Тихи.

Украјина је 6. августа, подсетимо, започела офанзиву у руској Курској области и тренутно контролише више од 1000 квадратних километара и 82 насеља. Шеф администрације Курчатова Игор Корпунков изјавио је након почетка офанзиве да су украјинске трупе удаљене само "неколико десетина километара" од нуклеарне електране Курск. Нуклеарку у Запорожју, највећу у Европи, руске трупе су заузеле на почетку инвазије на Украјину.

Нуклеарни физичар Андреј Ожаровски, подсетимо, оценио је до каквих би последица могли да доведу напади на нуклеарне електране Курск и Запорожје.

КИЈЕВ СПРЕМА СВЕТСКУ КАТАСТРОФУ? Паклени план за који ће оптужити Русе

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА