Најновије

НЕМАЧКА ЗАВРЋЕ СЛАВИНУ: Подршка Украјини ће бити преполовљена 2025. године

Немачки министар финансија поручио је да више не треба одобравати захтеве Министарства одбране за помоћ Кијеву.

Према тренутним плановима савезног буџета Немачке, Украјини може бити испоручена само војна помоћ која је раније одобрена, поручио је немачком Министарству одбране министар финансија Кристијан Линднер.

Он је рекао да Немачка мора да ограничи војну помоћ Украјини јер за сада нема расположивог новца за ту намену, преноси "Франкфуртер алгемајне Цајтунг" (ФАЦ).

Према његовим речима, војна опрема и материјал који су већ одобрени биће достављени Украјини, али додатни захтеви немачког Министарства одбране више не би требало да се одобравају.

Линднер је то навео у писму упућеном министру одбране Борису Писторијусу 5. августа, наводи ФАЦ позивајући се на доступне документе и мејлове, као и на дискусије вођене у неколико одбора савезне владе и у парламенту.

Лист наводи да се очекује да ће планирана војна подршка Украјини бити скоро преполовљена следеће године, а да ће затим 2027. године пасти на мање од десетине садашњег износа.

Такође, наводи се да убудуће новац за Украјину више неће долазити из федералног буџета, већ из замрзнуте имовине руске централне банке. Савезници Украјине замрзли су око 300 милијарди долара након почетка СВО, а државе Г7 су на самиту у Италији одлучиле да приход од овог новца искористе за финансирање зајма од 50 милијарди долара за Кијев.

Линднер очекује да ће Украјина овим новцем покрити значајан део својих војних потреба, пише ФАЦ.

СЛОМЉЕНО КРИЛО ОДБРАНЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Руси сада упадају у велико упориште (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА