Најновије

ПОЉАЦИ НА ИСТОКУ, БУГАРИ НА СЕВЕРУ: Кфор патролира дуж административних линија на КиМ

Кфор је у саопштењу на Фејсбуку навео да припадници батаљона Мултинационалних оперативних резервних снага обављају редовне патроле које су део свакодневних напора јединица Кфора у подршци безбедности широм КиМ.

Пољски контингент у оквиру Кфора патролира данас дуж административне линије на истоку Косова и Метохије, док бугарски војници истовремено спроводе редовне патроле у општини Лепосавић на северу КиМ, саопштено је из команде међународних војних снага у Приштини.

Кфор је у саопштењу објављеном на Фејсбуку навео да припадници батаљона Мултинационалних оперативних резервних снага обављају редовне патроле које су део свакодневних напора јединица Кфора у подршци безбедности широм КиМ.

"Ове активности помажу да се промовише безбедност свих локалних заједница и консолидује регионална стабилност. Кфор наставља да спроводи свој мандат заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године - да доприноси безбедном и сигурном окружењу и слободи кретања за све људе који живе на Косову, у сваком тренутку и непристрасно", наводи се у саопштењу.

Подсећа се да "Кфор делује као трећи безбедносни одговор, у блиској координацији са полицијом и мисијом Еулекса, који су први и други безбедносни одговор".

СКОТ РИТЕР: ФБИ ми узео кутије пуне архиве о америчким злочинима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА