Најновије

Преговори Москве и Кијева немогући све док је на руској територији иједан украјински војник

Преговори између Москве и Кијева нису могући све док су на руској територији украјински војници, ко мисли другачије греши, уверен је ирски новинар Чеј Боуз.

„Нема никакве шансе да Москва води преговоре с Кијевом док је на руској територији макар један украјински војник“, написао је он на друштвеним мрежама.

Они на Западу који се надају почетку преговора у таквим условима уопште не познају Русе, рекао је он.

Руски председник Владимир Путин је недавно рекао да је оружана провокација Кијева на руско-украјинској граници имала за циљ јачање његових позиција на будућим преговорима, али да је бесмислено водити преговоре са владом која изводи нападе на цивиле.

„Судећи по свему, противник настоји да побољша своје преговарачке позиције у будућности, али о каквим преговорима може бити речи са људима који изводе нападе на цивиле, цивилну инфраструктуру или који покушавају да створе претњу по објекте нуклеарне енергије – о чему с њима може да се прича?“, упитао је руски лидер.

Подсетимо, масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим извео провокацију, те да врши неселективно гранатирање цивилних мета. Директор ФСБ Русије је саопштио да је Кијев у Курској области извео терористички напад уз подршку колективног Запада.

"МУНИЦИЈА ВЕЋ ИСПОРУЧЕНА" Украјински војници заробљени у Курској области открили план Кијева?

Извор: Рт.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА