Најновије

СКОТ РИТЕР: ФБИ ми узео кутије пуне архиве о америчким злочинима

Десетине страница докумената о америчким злочинима у Ираку отишле су агентима ФБИ, а то су били заиста јединствени документи и докази, поручио је бивши амерички обавештајац, коментаришући претрес своје куће.

Оног дана када су ми агенти ФБИ провалили у кућу, планирао сам много интервјуа, а на компјутеру је био полузавршен чланак о јачању руско-америчких односа, што се сада, у принципу, сматра злочином на Западу, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер, коментаришући упад и претрес његове куће.

"Поштујем устав наше земље, а америчке власти грубо крше његове темеље и право на слободу говора. Агенти су нагласили да би желели да ме испитају у вези са мојим активностима као страног агента. Рекао сам им 'у реду, али само не код мене', на шта су они одговорили: 'У ствари, намеравамо да уђемо'. Више од 20 наоружаних агената претресло је моје уређаје, флеш дискове и електронику", казао је Ритер у интервју за РТ интернешенел.

Како је навео, агенти су узели десетине кутија његових архива, на које се ослањао када је говорио о америчким злочинима.

Према његовим речима, десетине страница докумената о америчким злочинима у Ираку такође су "отишле" са агентима, као и да су то били заиста јединствени документи и докази.

"Ја нисам страни агент, ништа не кријем и не радим за руску владу. Ја сам новинар и сарадник, имам своје подкасте, појављујем се као добровољни гост у многим емисијама. Рекли су да се понашам као страни агент", истакао је огорчени Ритер.

Он је нагласио да се нада да ће ФБИ проучити све заплењено и схватити да је он новинар, а не страни прикривени агент.

"Ја сам амерички држављанин и новинар и ништа друго. Поштујем устав наше земље, а они само грубо крше њене темеље и право на слободу говора", закључио је бивши амерички обавештајац.

СЛОМЉЕНО КРИЛО ОДБРАНЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Руси сада упадају у велико упориште (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА