Најновије

Шта после Курска?

Западни политичари су у страху због тога што постоји опасност да се савезништво по питању подршке Кијева распадне након што је толико цивила погинуло приликом напада украјинске војске на Курску област, саопштава агенција „Блумберг“ позивајући се на неименоване званичнике.

Како наводи агенција, поједини политичари су то и јавно рекли упозоравајући да би ескалација могла да одвуче украјинску војску са линије фронта.

Такође, бројни западни политичари су мишљења да је Кијев изабрао погрешно време да нападне Курску област, а поред тога, постоји и одређена доза незадовољства код савезника Кијева јер им није јасна стратегија које украјинско руководство примењује.

Према подацима руског Министарства одбране, од упада украјинских снага 6. августа укупно је ликвидирано 2.860 украјинских војника, уништен је 41 тенк, као и 40 оклопних транспортера.
Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља.

Поводом напада на Курску област огласио се и председник Русије Владимир Путин који је рекао да је кијевски режим извео провокацију, те да врши неселективно гранатирање цивилних мета.

Иначе, тај напад се у Русији квалификован као терористички чин који је Кијев извршио уз подршку колективног Запада.

Руси уништили украјинску 82. бригаду код Курска, друга јединица се предала

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА