Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Одговор на напад на нуклеарку у Курску биће моменталан

Поводом информација да Кијев спрема напад на нуклеарку у Курској области Русије, Москва упозорава да ће одговор на ту провокацију бити жесток.

Министарство одбране Русије упозорило је данас да ће Руска Федерација моментално и жестоко одговорити уколико Кијев реализује своје планове и на европском тлу доведе до радиоактивне катастрофе.

Како преносе РИА Новости, до ње би могло доћи нападом на нуклеарку у Курској области.

"Ако режим у Кијеву почне да спроводи злочиначке планове усмерене на изазивање катастрофе са радиоактивном контаминацијом огромних територија у европском делу континента, одмах ће као одговор бити предузете оштре војне и војно-техничке мере. Такве акције кијевског режима уз подршку западних покровитеља сматрамо директним и очигледним кршењем међународне конвенције 'О сузбијању аката нуклеарног тероризма'", наводи се у саопштењу.

Како се даље наводи, МО Русије се озбиљно односи према информацијама које стижу независним каналима, а које указују да се кијевски режим спрема да нападне нуклеарну електрану у Курској области. Циљ напада биће да се Русија оптужи како је сама напала своју електрану како би имала оправдање у очима јавности за нове нападе у Украјини.

Ову тврдњу потврдило је, подсетимо, последњих дана и више различитих извора за РИА Новости, који су открили да се Украјинци спремају да нападну не само електрану Курск, већ и Запорожје у Запорошкој области. 

Командант специјалних јединица "Ахмата" Апти Алаудинов недавно је такође изјавио да је Курска нуклеарка и њено заузимање био један од циљева украјинског продора у Курску област. Наиме, Украјинци су планирали да заузму нуклеарку још 11. августа, након чега су, наводно, хтели да преговарају.

МОСКВА ИМА ПОРУКУ ЗА СРБИЈУ: Тиче се Косова и Метохије

Извор: Рт.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА