Најновије

Вучић: Огроман новац убачен у нашу земљу с циљем дестабилизације, 78 милиона евра у шест месеци

Пажљиво ћемо да прочитамо и проучимо све што је кинеска влада објавила, поручио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је претходна три дана проучавао колико је новца у Србију ушло за финансирање НВО, наводећи да су ове године и претходне износи били рекордни.

"Реч је о десетинама, а усудио бих се да кажем стотинама милиона евра"; казао је Вучић додајући да је чак шаљиво предложио министру финансија и гувернерки Народне банке Србије да те износе почну да воде као дирекнте стране инвестиције.

Како је казао, биће интересантно наредних дана, јер ће јавност сазнати како то функционише.

Упитао је зашто би неко дао 105 хиљада евра, нека страна доброворна организација, а заправо је "страна обавештајна служба у белим рукавицама", што плаћају за протесте против изградње мини хидроелектрана.

"Што толике паре дају? Мислите то неки домаћини, неки фини свет, а све паре споља", рекао је Вучић.

ШТА КАЖЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ О ПРОТЕСТИМА У СРБИЈИ? Не чуди нас што је Русија против, јуре своју агенду на српском тлу

Одговарајући на питање о документу кинеске владе о финансирању НВО у Србији, казао је тражио комплетан извештај како би га проучио, јер има много занимљивих ствари за неке друге земље и ентитете.

"Пажљиво ћемо да прочитамо и проучимо све што је кинеска влада објавила, као што увек прочитамо оно што објави Стејт департмент и руска влада", рекао је он и додао да је много тога чудног било прошле и ове године.

Напоменуо је и да ако некоме кажете да две године неће бити копања, а ви настављате да инсистирате на томе, чудно је.

"Чудно је да је ово једина земаља у свету у којој су најбројније демонстрације покренуте после масовног убиства, који је извршио неки монструм и то у школи која је имала и чувара и све друго, и где никакве кривице државни органи нису имали. Како се то није догодио у Хрватској сад кад је седморо људи убијено у Дарувару", упитао је Вучић.

"Огроман је новац убачен у нашу земљу са несумњивим циљем дестабилизације Србије. Нека људи процене колико нам је демократије потребно, колико је пара ушло за ту демократију, онда ће људима све да буде потпуно јасно", поручио је Вучић.

"Ако у првих шест или седам месеци имате уложених 78 милиона евра уложених кроз невладин сектор и то не сваки, већ овај веома политички оријентисан и антидржавни невладин сектор, онда вам је јасно о коликом новцу причамо, реч је о огромним парама и огромном притиску на нашу земљу", казао је он.

Говорећи о ситуацији на мосту на Ибру у косовској Митровици, Вучић је рекао да је свакодневно на вези са Кфором и да очекује да одржи своју реч.

"Очекујемо да они своју дату реч одрже, а то је да без заједничке воље неће бити отварања моста. А те заједничке воље нема", рекао је председник Србије.

Додао је да очекује додатне проблеме јер су на простору КиМ расписани ванредни избори, те ће Приштини све надаље бити кампања.

Четири украјинска генерала погинула код Малиновке у Харковској...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА