Најновије

Вулин: Одлично знам шта западне службе раде у Србији, то су нам потврдили и Кинези и Руси

Они који су против јадарита у Влади Србије ћуте, не смеју они то баш гласно да кажу, каже Вулин.

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин изјавио је данас да апсолутно подржава политику председника Србије Александра Вучића у многим стварима, а нарочито када је у питању пројекат Јадарит.

Вулин је у јутарњем Дневнику РТС-а, на констатацију водитељке да је јавност чула да у Влади Србије има доста шумова по овом питању, истакао да не би рекло да су то шумови, већ упадљива тишина.

"Они који су против јадарита у Влади Србије ћуте, не смеју они то баш гласно да кажу, али више ћуте и не желе да учествују у томе, мисле има неко други ко ће се бавити тиме, наравно на првом месту има неки Вучић па нек се он бави тиме, нека њега пљују по улицама, а ми смо, знате мудри, ми смо велики политичари, правићемо се да се то не дешава, ми се бавимо неким важнијим стварима од тога. Нема важнијих ствари у овом тренутку од тога, јадарит је нешто што је Србији неопходно, прилика коју не смемо да пропустимо", истакао је Вулин.

Додао је да је председник Вучић био више него поштен и да је рекао да не зна довољно о тој теми и да хоће да сазна све да би могао да доноси квалификоване одлуке.

"Он је имао храбрости да уђе међу обичне грађане, међу народ, а видим да га напада овај жути олош, а они немају храбрости да изађу ни на сопствени митинг где су њихове присталице и не смеју да говоре пред њима. А Александар Вучић дође пред људе који и те како имају питања за њега и имају право да покажу свој гнев и да кажу шта мисле. Да, ја апсолутно подржавам политику председника Вучића по питању пројекта јадар, хоћемо да знамо шта је то, какве то ризике носи, али хоћемо да знамо и какве су користи за Републику Србију", навео је Вулин.

Додао је да из посла којим се раније бавио као шеф БИА, министар унутрашњих послова и одбране, одлично зна шта стране западне службе раде у овој земљи и одлично зна преко кога раде и зна да кад год Србија има неку прилику да напредује, имамо на улицама протесте, људе који се спремају да нам покажу шта је "обојена револуција" и који покушавају да на силу промене власт.

"То су нам потврдили и Кинези и Руси, највеће силе које признаћете неће баш да се играју са својим образом и ауторитетом па да кажу нешто што није истина", рекао је Вулин и додао да "није опозицији проблем јадарит, они би га ископавали, проблем је што то треба да ради Александар Вучић".

"Да ли ћемо или нећемо ископавати јадарит, и ко ће га ископавати то су питања о којима ћемо говорити у наредном периоду, али би били потпуно неодговорни према себи, својој деци, будућности Србије да не испитамо ту могућност, били бисмо страшно неодговорни и сутра би нас проклињале неке будуће генерације зато што нисмо испитали или нисмо урадили оно што смо морали и требали да урадимо због њихове будућности", истакао је Вулин.

Додао је да апсолутно подржава председника Вучића када је у питању јадарит и да Вучић није сам, без обзира на то што многи, како је навео, "калкуланти и опортунисти мисле да су увек паметнији од свих осталих зато што ћуте".

"Не, они нису већина у народу, а да ли су већина у влади видећемо када се буде гласало на ту тему", навео је Вулин и истакао да грађани Србије верују свом председнику.

ШТА КАЖЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ О ПРОТЕСТИМА У СРБИЈИ? Не чуди нас што је Русија против, јуре своју агенду на српском тлу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА