Најновије

ДАЧИЋ И ТАДИЋ "ЗАКРВИЛИ": Ко је претукао Панића и Вучића - један другог називају лажовима!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић одбацио је тврдње Бориса Тадића о томе да никада није издао налог да било ко буде претучен, као нетачне.
Дачић

Дачић

“Поводом изјаве Бориса Тадића, желим јасно да поновим, лажеш, Борисе Тадићу. Миодраг Ракић ми је јасно и прецизно пренео да је налог Председништва мени и директору полиције да ни по коју цену учесници скупа не смеју да дођу до зграде Радио-телевизије Србије, као и да се употребе сва средства принуде према свим учесницима скупа. Чак су употребљени и гумени меци, а Жандармерија је брутално интервенисала, од чега је настрадао Ранко Панић", навео је Дачић у изјави. 

"Због свега тога, због твоје наредбе, четири године нисам разговарао са Александром Вучићем, који је са правом био љут, јер је и он, као један од вођа опозиције, био претучен,” изјавио је Дачић.

Борис Тадић, некадашњи председник, а данас лидер Социјалдемократске странке рекао је претходно како су председник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изнели "ноторну лаж" на конференцији за медије о томе да је издао налог Дачићу и Микију Ракићу да организују да Вучић буде претучен у време када је био опозиција.

"Председник државе и министар полиције оптуже бившег председника државе да је у време свог мандата дао налог да буде претучен тадашњи опозиционар, садашњи председник државе. И то јавно изнесе министар полиције који је то био и тада - да је он то организовао по налогу тадашњег председника државе. Дакле, не 'рекла-казала', него директно то лично кажу у камеру. У нормалној држави би то био скандал и горућа тема којом би се бавили не само медији, него и надлежни органи", навео је Тадић, реагујући на изјаву Ивице Дачића.

Чињеница, како каже, да то данас у Србији пролази неопажено говори "у прилог језивог нивоа пропасти нашег друштва у ком су очигледно налози за насиљем до те мере нормализовани, да то више није ни тема, а камоли скандал".

"Дакле, никада у свом животу, ни политичком, ни приватном, нисам издао налог да било ко буде претучен. Овом бесрамном лажи су још једном показали да су у сврху политичких обрачуна спремни на све, осим да кажу истину и да прихвате да ниједна монструозна лаж о бившој власти неће променити историјске истине о њиховој", поручио је Тадић.

Прочитајте ОВДЕ шта економиста Бранко Драгаш тврди о пројекту литијум и актуелним властима

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА