Најновије

ДОДИК: СПЦ чувар српског националног идентитета

Он је н обележавању крсне славе глада рекао да Прњавор има разлога да буде задовољан учињеним, да бележи значајне резултате и да је то град који гарантује сигурност и будућност.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је окупљање око Српске православне цркве један од основних елемената постојања, идентитета и кретања српског народа у будућности.

"Црква чини све да српски национални идентитет кроз историју буде очуван, тако и данас. Нема сумње да свако окупљање око неког празника у цркви, говори да смо сабрани, да знамо шта смо, ко смо и куда идемо", рекао је Додик у Прњавору где је присуствовао обележавању крсне славе града.

Он је рекао да Прњавор има разлога да буде задовољан учињеним, да бележи значајне резултате и да је то град који гарантује сигурност и будућност.

Додик је истакао веома добру сарадњу локалне заједнице, републичких власти и СПЦ, честитавши славу свим грађанима и руководству града.

Градња ауто-пута и спајање са Србијом приоритет и жила куцавица
Говорећи о изградњу ауто-путева у Републици Српској, Додик рекао је да је приоритет и жила куцавица градња ауто-пута од Добоја преко Модриче, Брчко дистрикта и Бијељине и спајање са Србијом.

"Убеђен сам, знајући шта радимо, да ћемо у наредних четири до пет година имати завршен пут од Добоја према Модричи, од Модриче према Брчко дистрикту, од Брчко дистрикта према Бијељини и даље према Рачи. Сигуран сам да ће тај ауто-пут бити жила куцавица не само политичке, већ саобраћајне интеграције читаве Републике Српске", истакао је Додик.

Додик је рекао да је следећа фаза градња брзе саобраћајнице од Сарајева према Београду, али да овај пројекат коче надлежни у Федерацији БиХ.

"У следећој фази оно што планирамо јесте да се изгради ауто-пут или брза саобраћајница која повезује сва наша важна места на истоку. Ауто-пут Сарајево-Београд који обухвата Републику Српску се већ гради, а то је од Раче до Бијељине и уговорено је са кинеском компанијом од Бијељине до Брчко дистрикта и из Брчко дистрикта тај ауто-пут треба даље да иде према Тузли и Сарајеву", рекао је Додик.

Он је нагласио да у Федерацији тузланске и сарајевске власти имају различит поглед куда тај ауто-пут треба даље да иде. Тузла тражи да се то спаја на Добој, а друга власт тражи да то иде преко Живиница ка Зеници.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СА КУРСКОГ ФРОНТА: Ево шта се тамо дешавало до 16 часова данас

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА