Најновије

ГРУПА СЕВЕР САТИРЕ: Одбијени напади четири бригаде - преко 300 убијених Украјинаца

Снаге групе трупа Север, армијске авијације и артиљерије спроводе извиђачко-ударне операције како би идентификовале и уништиле непријатељске диверзантске групе у шумама које су покушавале да продру дубоко у руску територију, јужно од града, у рејону села Алексејевское, Сафоновка и Шептуховка.
Север

Север

Одбијени су напади јуришних група 22., 61., 115. механизоване и 82. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у правцу села Комаровка, Олговка, Руское и Черкаско Поречное. Губици Оружаних снага Украјине: тенк и 5 оклопних возила, инжењерско возило за чишћење и више од 30 милитаната.

Ваздушним и артиљеријским ударима и дејствима одбрамбених трупа поражене су концентрације непријатељских снага и технике у рејонима села Борки, Фанасеевка, Черкаска Конопелка, Новоивановка, Михајловка, Снагостја и јужно Куриловка.

У области насеља Бездрик, Сумска област, ракетним ударом уништен је МЛРС лансер М270 МЛРС (САД), наводи се у саопштењу МО РФ.

Оперативно-тактичка авијација је гађала резерве, складишта муниције и горива 22. механизоване, 80. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, 103. и 107. војноодбрамбене бригаде у рејонима села Атинское, Белополе, Ворожба, Кијанитса, Коситса и Шаљигино.

Губици Оружаних снага Украјине у последњих 24 сата: више од 300 милитаната и 27 оклопних возила: 6 тенкова, борбена возила пешадије, 2 оклопна транспортера, 18 оклопних возила, 4 возила, МЛРС лансер и 2 јединице инжињеријске опреме, укључујући инжињерију баражно возило, стоји у саопштењу.

Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља, стоји у саопштењу МО РФ.

Прочитајте ОВДЕ шта економиста Бранко Драгаш тврди о пројекту литијум и актуелним властима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА