Најновије

ИСТРАЖИВАЊЕ У ПОЉСКОЈ: Преговори ускоро - без "рата до победе"!

Интересантно...

Већина Пољака очекује да ће се сукоб у Украјини окончати преговорима, написао је новинар Лукаш Варзеха на друштвеној мрежи Кс, позивајући се на истраживање.

Публикација "До Рзецзи" наводи да је на питање о потреби да Украјина почне преговоре са Русијом, 18 одсто учесника анкете изабрало одговор „дефинитивно да“ и „пре да“ – 36,5 одсто.

Укупно 54,5 одсто испитаника подржава почетак мировних преговора између Кијева и Москве, наводи се у материјалу. Према истраживању, само 7,1 одсто испитаника сматра да Украјина дефинитивно не треба да почиње преговоре.

„Веома занимљива анкета: јасна већина Пољака очекује почетак мировних преговора између Русије и Украјине“, рекао је он.

Веома мало Пољака жели, додао је Важеха, да се украјинске оружане снаге боре до победе, упркос промоцији ове идеје од стране присталица Украјине у земљи.

У јуну је председник Владимир Путин изнео нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који предвиђају признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као региона Русије, консолидацију несврстаних и нуклеарних слободан статус Украјине, њена демилитаризација и денацификација и укидање антируских санкција. Украјинска страна је одбила иницијативу.

Прочитајте ОВДЕ детаље о убиству вехабијског терористе код Новог Пазара 

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА