Најновије

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СА КУРСКОГ ФРОНТА: Ево шта се тамо дешавало до 16 часова данас

Ситуација на фронту у Курској области и даље се оцењује као изузетно тешка. Украјинске снаге настављају да се утврђују на заузетим позицијама и довлаче нове јединице за потенцијално проширење офанзивних операција.

Глушковски сектор фронта

Иако украјинске снаге не предузимају директне нападе, настављају са артиљеријско-ракетним ударима на насељена места. Удари су посебно погађали села Званоје и Глушково, при чему је мост у Званоју значајно оштећен, али и даље функционалан за пешачки саобраћај и лакше аутомобиле. Руске јединице, уз подршку авијације, успешно су спречиле даље утврђивање украјинских снага у том сектору. Логистичке операције одржавају се преко понтонских мостова и преосталог неоштећеног моста у Званоју.

Кореневски и Суџански сектори фронта

Нема значајнијег померања линија фронта. Украјинске снаге покушале су да прошире своје присуство у селима Ољховка и Кремјаное, али без успеха. Руске јединице, укључујући 810. бригаду и специјалне снаге „Ахмат“, успешно су одбиле све нападе, задржавајући контролу над селима Мартиновка, Рускоје Поречноје и Черкаско Поречноје. Ова села су од виталног значаја за контролу логистичких рута, посебно оне која води од Суџе до Љгова, што је кључно за украјинске снаге на Љговском сектору.

Беловски рејон

У овом рејону није било значајних промена. Након неуспешних покушаја пробоја према Гирји, украјинске снаге су обуставиле офанзивне акције. Локалне борбе настављају се у подручју између Камишноја, Крупеца и Гирји, али без већих померања линије фронта.

РУСКИ КОНТРАНАПАДИ! Украјинска прича у Курској области постаје паклена

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА