Најновије

ПУЦАЈУ СВЕ ЛИНИЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинска армија није успела да формира резерве, јавља Гардијан

Курска област — Украјинске снаге су се нашле у кризном положају на граници са Курском облашћу, суочене са недостатком војске и растегнутим линијама одбране, преноси The Guardian.

Украјинска војска није успела да формира довољно резерви за ротацију трупа, што их је приморало да појачају одбрану са оним што имају на располагању.

У оваквим условима, украјинске снаге морају да делују у веома сложеним околностима. Растегнуте линије одбране значе да ће украјинска војска морати да се укопа како би задржала своје позиције. 

Међутим, чак и то можда неће бити довољно да се одупру растућем притиску руске војске, која наставља да довлачи артилерију и системе за радиоелектронску борбу у регион, што представља озбиљну претњу за украјинску армију.

Британски медиј истиче да ће украјинским снагама бити тешко да задрже одбрану, с обзиром на активне операције руских извиђачких дронова, артилерије и ракетних комплекса, док руска армија наставља сигурно напредовање на Донбасу. 

Ситуација постаје све критичнија за украјинске снаге, а њихови будући кораци ће зависити од способности да запуше рупе у одбрани.

МУП ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ УБИЈЕН ВЕХАБИЈА СЕНАД: Специјалци нису имали никаквог избора

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА