Најновије

РУСИ ЗАУЗЕЛИ НИКОЛАЈЕВКУ И ЖУРАВКУ: Пада и Новожелноје!

Руска војска наставља успешне операције на покровском правцу у ДНР. Дан раније је објављено да руске снаге имају још десетак километара до највећег логистичког чворишта украјинске војске у Донбасу. Али на овој територији постоје упоришта украјинских снага, на које руске трупе тренутно јуришају.

У протекла 24 часа јуришне групе руске војске успеле су да заузму насеља Николајевка и Журавка. Сада им је циљ Селидово, које је удаљено нешто више од километра. Паралелно, Оружане снаге Русије су већ почеле да се боре у селу Новожелноје, где украјинска одбрана није организована. Према више извора, наводи се да је Новожелноје већ у руским рукама.

Успехе руске војске потврђују и украјински извори. Штавише, акценат је стављен не само на недостатак резерви које је команда Оружаних снага Украјине послала у авантуру у Курској области, већ и на низак квалитет командовања снагама.

Конкретно, извор Deep State који ради за Главну обавештајну управу украјинског Министарства одбране примећује да су се руске трупе већ приближиле аутопуту који од Карловке води ка Покровску. Селидово се налази јужно од ове саобраћајне артерије.

Официри украјинске војске признају да неће моћи да организују нови фронт испред руских јединица које напредују. Темпо напредовања Оружаних снага Русије је превисок. Јуришне групе упадале су у насељена подручја буквално одмах за украјинским јединицама, које су биле у повлачењу.

Подсетимо, украјински војни експерти су раније предвидели да ће руска војска стићи до Покровска најкасније у септембру. Међутим, последњих дана ове прогнозе су озбиљно ревидиране. Сада у Кијеву не искључују да би јуриш на град, који је стратешки важан за одбрану Украјине у Донбасу, могао да почне већ у августу.

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА