Најновије

ЏОНСОН: Украјински рат је плод вишегодишњег плана САД за слабљење Русије

Бивши агент ЦИА Лари Џонсон рекао је да је украјински рат избио због дугогодишњег америчког плана за слабљење Русије.

 „Овај рат, нагласио је, није почео 2022, већ 2014-те. Плод је пажљиво припремљеног плана за слабљење Русије. Разлог зашто Запад то жели врло је једноставан. Русија има у изобиљу природне ресурсе, а Сједињеним Државама су потребни. Од уранијума и злата до нафте и природног гаса“.

Он процењује да се ситуација за украјинске трупе у зони специјалне војне операције убрзано спогоршава јер Оружане снаге Украјине губе контролу у кључном региону.

„Руси побеђују, а Украјинци немају логистику и инфраструктуру која би им омогућила да подрже трупе. Украјинске снаге постепено почињу да губе контролу над кључним областима у Донбасу, где се налазе железнички чворови и базе снабдевања. Према његовом мишљењу, због овога је неминован колапс Оружаних снага Украјине“.

Џонсон напомиње и да ће Запад, подижући улоге у сукобу, покушати да се отараси Владимира Зеленског и бившег главнокомандујућег Оружаних снага Украјине и њеног амбасадора у Британији Валерија Залужног.

Оценио је да на такав закључак наводи и истрага The Wall Street Journal, пошто тај амерички лист, на основу ње, директно оптужује Зеленског и Залужног за подривање Северних токова.

Џонсон тим поводом наглашава:

„Они покушавају да окриве Украјину за тај терористички напад јер схватају да губе рат. Сада треба да се отарасе Зеленског и да некога поставе на његово место. Све то веома отежава потенцијалне преговоре, поготово што сматрам да Руси тренутно нису расположени да преговарају о било чему. Јер, они побеђују“.

Према његовим речима, прича о украјинским активистима који су јахтом стигли до тих балтичких гасовода „није ништа друго до лепа бајка“.

Према речима бившег оперативца ЦИА, таква операција захтева веома високу вештину и врхунску специјалну опрему:

“Мислим да је одлуку о дизању тих гасовода у ваздух донео Џо Бајден, а да су операцију извели агенти ЦИА и неколико стручњака из наше ратне морнарице. Експлозив је постављен неколико месеци пре активирања. Само је чекан прави тренутак“.

"Комплетирање Косова": Зашто је Куртију и Албанцима толико важан главни мост на Ибру?

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА