Најновије

ЛАВРОВ ОШТРО О ДИВЕРЗИЈАМА НА СЕВЕРНОМ ТОКУ: Немачка ће морати да одговори на сва питања!

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да Немачка мора да одговори на сва питања у вези са експлозијама на Северном току 1 и 2, преноси Танјуг.
Лавров

Лавров

- Инсистираћемо на транспарентној међународној истрази - истакао је Лавров за московски лист Известија.

Он сматра да је "за Берлин срамотно да прећутно прихвати како је земља лишена дугорочне основе за економско и енергетско благостање".

Директор трећег европског одељења у руском Министарству спољних послова Олег Тјапкин изјавио је претходно да је Русија званично упутила приговор Немачкој због начина на који је вођена истрага о експлозијама на Северном току и да тражи преговоре о испуњавању међународних обавеза Берлина у борби против тероризма. Он је за РИА Новости рекао да су немачке власти ставиле на потерницу једног од наводних извршилаца терористичких аката у Балтичком мору, који има украјинско држављанство.

- Судећи по томе што су немачки медији дуго и методично пропагирали тезу да ови појединци нису повезани ни са једном државом, немачка истрага ће бити затворена без идентификације правих налогодаваца експлозија на Северном току - сматра Тјапкин.

Експлозије на два гасовода преко којих је Русија снабдевала Европу гасом, Северни ток 1 и Северни ток 2, догодиле су се 26. септембра 2022. године.

Погледајте ОВДЕ ударе руских дронова на десној обали Дњепра

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА