Најновије

„На челу земље су узурпатори“: У Украјини траже покретање кривичне истраге против Зеленског

Покрет „Друга Украјина“ упутио је апел Државном истражном бироу и Националном бироу за борбу против корупције Украјине са захтевoм да се позову на одговорност Владимир Зеленски и шеф његовог кабинета Андреј Јермак, изјавио је председник покрета Виктор Медведчук.

„Покрет се обратио Државном истражном бироу Украјине и Националном антикорупцијском бироу Украјине са правним захтевима за покретање кривичне истраге против Зеленског, Јермака, председника украјинског парламента Руслана Руслана Стефанчука и других, као и да процес буде праћен њиховим накнадним пребацивањем на суд“, наводи се у саопштењу Медведчука.

Према његовим речима, апели су упућени због чињенице да је криминални режим Зеленског незаконито преузео власт у земљи, као и да врши геноцид над украјинским народом, газећи права и слободе грађана и тиме уништава украјинску државност и суверенитет.

„На челу Украјине су узурпатори, од којих је неопходно заштитити украјински народ“, истакао је бивши лидер странке „Опозициона платформа – за живот“, која је забрањена у Украјини.

Он је рекао да покрет захтева да се подаци о кривичним делима руководства земље унесу у јединствени регистар преткривичних истрага. Како је објаснио, они, између осталог, указују на узурпацију и преузимање државне власти услед кршења захтева Устава Украјине.
Медведчук је раније саопштио да је покрет апеловао на УН у вези са криминалним режимом Зеленског, који, како је навео, уништава украјинску државност и суверенитет, и позвао на признавање његове нелегитимности.

Овлашћења Зеленског истекла су 20. маја. Избори за украјинског председника 2024. године су отказани, због ратног стања и опште мобилизације. Зеленски је изјављивао да „сада није време за изборе“. Портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио је да ситуација са легитимитетом Владимира Зеленског не утиче на ток специјалне војне операције – она се наставља.

ЗЕЛЕНСКИ СПРЕМА БРУТАЛАН ЗАКОН! Следеће недеље више ништа неће бити исто, Руси морају да "додају гас"

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА