Најновије

САКРИЛИ СЕ У ШУМИ, АЛИ: Откривени дроновима - уништени хаубицама "Гјацинт-Б"

На Ореховском правцу у Запорожју, посада 152 мм хаубице „Гјацинт-Б“ 42. гардијске моторизоване дивизије из састава групе трупа Дњепар, у противбатеријској борби, уништила је вучени топ западне производње Оружаних снага Украјине камуфлиран у шумском појасу.
Грув, бејби!

Грув, бејби!

Циљ је откривен ваздушним извиђањем и налазио се на више од 20 км од линије фронта. Артиљерци су брзо уперили топ у идентификовани циљ и брзом паљбом га уништили, стоји у саопштењу руског министарства одбране.

„Мислим да су урадили одличан посао. Ставили су мету у то подручје. Урадили су веома добар посао. Испоставило се да је уочено укупно пет јединица, али су три биле тачно на мети“, рекао је командир топова са позивним знаком „Кисли“.

Откривање непријатеља, као и даље прилагођавање хаубичке ватре, извршено је уз помоћ средстава ваздушног извиђања јединица беспилотних авиона формације. Уништено је неколико НАТО хаубица М777, наводи се у саопштењу и додаје да није могуће прецизно утврдити број уништених непријатељских хаубица.

Посаде вучених хаубица калибра 152 мм „Гјацинт-Б“ даноноћно наносе прецизне ударе на непријатељске положаје, истиче се у саопштењу МО РФ.

Прочитајте ОВДЕ како Запад наоружава наш регион и непријатељске факторе око Србије

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА