Најновије

ЗБРКА ОКО РАКЕТА "СТОРМ ШЕДОУ": Да ли је Лондон тражио одобрење Вашингтона за ударе на Русију

Званичник Бајденове администрације је рекао да није поднет никакав званичан захтев да се британске ракете дугог домета лансирају изван руске границе, што би захтевало употребу неких америчких система, објавиo je "Тајмс".

Сједињене Државе нису добиле званичан захтев из Лондона да дозволе Украјини да користи британске ракете дугог домета "сторм шедоу" за ударе дубоко на руској територији, пише британски "Телеграф", позивајући се на званичника у администрацији америчког председника Џозефа Бајдена.

Истовремено, Велика Британија и даље разматра могућност да дозволи Украјини да користи крстареће ракете "сторм шедоу" за напад на руску територију, преноси исти извор, позивајући се на изворе.

Раније је "Тајмс" известио, позивајући се на свој извор, да америчке власти спречавају Велику Британију да дозволи Кијеву да користи ове ракете за удар на "међународно признату руску територију". Како је новинама рекао извор из британске владе, власти Лондона чекају одобрење Сједињених Држава како би Кијеву дале зелено светло за употребу пројектила. Међутим, британске власти још нису добиле одобрење као одговор на поднети захтев.

Како преноси лист, Бела кућа је демантовала извештаје да САД блокирају захтев Британије да Кијев употреби ракете.

"Званичник Бајденове администрације је рекао да није поднет никакав званичан захтев да се британске ракете дугог домета лансирају изван руске границе, што би захтевало употребу неких америчких система", објавила је публикација цитирајући званичника.

Раније је британски лист "Тајмс" објавио да британски министри покушавају да убеде савезнике да дозволе Украјини да користи крстареће ракете "сторм шедоу" које су јој достављене за извођење удара на руску територију.

Бивши британски премијер Борис Џонсон је након терористичког напада Украјине на област Курск позвао да се Кијеву дозволи да гађа циљеве у Русији западним оружјем како би "довршио посао".

Владимир Зеленски је у јулу рекао да је добио дозволу од британских лабуриста да користи ракете "сторм шедоу" за гађање циљева у Русији. Лист "Телеграф" је касније објавио да је британско министарство одбране демантовало ову информацију.

ЛАВРОВ ОШТРО О ДИВЕРЗИЈАМА НА СЕВЕРНОМ ТОКУ: Немачка ће морати да одговори на сва питања!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА