Најновије

ГОРИ ЧАСОВ ЈАР - РУСИ ИДУ НАПРЕД: Херсон миниран, све вести са свих фронтова (РАТ УЖИВО)

Горе све линији на фронту.

Одбијени напади у Севастопољу

Севастопољ је прошле ноћи успешно одбио нападе АТАКМС ракетама са касетним бојевим главама. Недетонирана подмуниција се тренутно испитује на могућност транспорта и уништавања на лицу места. Саобраћај у граду је делимично блокиран, али није било извештаја о жртвама.

Напади на украјинске градове

Касно увече, Оружане снаге Русије су гађале мете у Павлограду, Дњепропетровској области, аеродром у Николајевској области, као и Криви Рог, Кировоград, Кропивницки и Запорожје. За нападе су коришћени ракете и дронови.

Припреме за улазак у Сумску област

Према информацијама из Сумске области, Укровермахт се припрема за могући улазак руских снага из Курске области. Непријатељ довлачи технику и људство у регион, обара путоказе и води појачане контраобавештајне активности.

Ситуација у правцу Харкова

Група „Север“ извештава да Оружане снаге Русије настављају да држе одбрану у правцу Харкова. Украјинске снаге пребацују резерве ради извођења противофанзиве. Борбе се настављају у Волчанску, док се наши војници боре за контролу над блоком високих зграда. Интензитет непријатељстава је висок у области Старице, где је непријатељ напао наше положаје четири пута без успеха.

Жестоке борбе у Часовом Јару

У Часовом Јару воде се жестоке борбе западно од воденог канала. Главне непријатељске снаге налазе се у области ватросталног постројења на западу. Украјинске снаге масовно користе ноћне јуришне беспилотне летелице, чиме се нашим трупама недостаје дуж целе линије фронта. Руски војници проширују зону контроле на јужном крилу правца код Клешчејевке и Андрејевке.

Успеси руских снага у Торецком правцу

Извештаји из Торецког правца указују на успехе руских снага у југозападном делу Њујорка (Новгорода) у близини пекаре. На Покровском правцу, јужно од насеља Прогрес, извештавају о успесима у селу Тимофејевка и у селу Весјолоје.

Напредак у Малој Токмачкој

На Запорошком фронту, у правцу Мале Токмачке, наше јуришне групе су напредовале и заузеле упориште кијевских снага.

Ситуација у Херсону

Нема промена у правцу Херсона због минирања тог подручја. Успостављена је поуздана контрола руских трупа иза обале, а предузимају се мере за унапређење логистике ка острвима где делују напредне јединице.

Напади на Белгородску област

У Белгородској области, украјинске снаге су гађале аутобус у Шебекину, при чему су три цивила повређена. У селу Нова Таволжанка повређено је 12-годишње дете од гранатирања. Непријатељски напади на гранична подручја су се појачали.

Напади у Курској области

У Курској области, украјински хеликоптери и дронови камиказе напали су возила у округу Глушковски, при чему су четири мештана повређена. У Суџи, украјински дрон камиказа напао је продавницу, повредивши локалног становника.

Повреде у Доњецку

У ДНР, у селу Луганское Петровског округа у Доњецку, повређена је жена рођена 1980. године када је из дрона бачен експлозивни предмет. У Горловки је повређен мушкарац рођен 1976. године у аутомобилу при паду експлозивног предмета из непријатељског дрона.

Инцидент на аеродрому у Скопљу: Због Вјосе Османи вађени пиштољи, уследиле бројне реакције

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА